4 grote champignons of portobello’s
Een stuk of 5 champignons of gemengde paddenstoelen
(gedroogd kan ook)
1 prei in fijne stukjes gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
½ blokje bospaddenstoelenbouillon
Eventueel een klein stukje fijn gesneden zwarte truffel (AH,
in het vak bij de Italiaanse dingen)
Peper uit de molen
Geraspte parmenzaanse kaas
Olijfolie om te bakken
2 eetlepels creme
fraise
Scheutje witte wijn
Snijd de stelen uit de 4 te vullen champignons en haal ook
eventueel de lamellen er uit met een lepel (meer ruimte voor vulling)
Fruit de gesneden knoflook en de prei in olijfolie. Snijd de steeltjes en de andere
paddenstoelen fijn. (Indien gedroogde paddenstoelen worden gebruikt natuurlijk
eerst weken en het vocht bewaren) doe de paddestoelen (en eventueel de
truffel) bij de prei en knoflook. Bak
even door en giet er de wijn bij en het bouillonblokje. Laat sudderen tot het bijna droog gekookt is.
Gooi er de creme fraise bij en breng op smaak met peper en eventueel nog wat
zout.
Vul de champignons met de vulling en zet deze 20 min. In een
oven op 200 graden.
Maak ondertussen een bordje op met een beetje sla en
eventueel wat pesto. (creatief zijn!!)
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten