Wat
600 gram Lams stoofvlees
1 grote ui
3 teentjes knoflook
10 champinons
1 winterpeen
1 rode puntpaprika
2 laurierblaadjes
1 ½ eetlepel milde paprikapoeder
1 theelepel kaneel
1 groentenbouilonblokje
Een bosje koriander of een paar steeltjes peterselie
Olijfolie om te bakken
Een flinke scheut rode port (optioneel)
Een flinke scheut droge witte wijn (optioneel)
Hoe
Snijdt het vlees in kleine blokjes,
Bak het in een koekenpan met olijfolie het vlees bruin en
doe het over in een ovenschaal of braadpan (Deze even voorverwarmen). Verwarm
de oven voor op 180 graden. Snijdt de ui en de knoflook en bak aan in de
koekenpan en doe het bij het vlees. Snijdt de paprika en de winterwortel in
blokjes en de champignons in vieren. Doe dit bij het vlees, doe ongeveer 300 ml
water (iets meer als je geen wijn en port gebruikt) in de koekenpan en laat dit koken en doe het
bouillonblokje erbij. Zo neem je de smaak van het gebakken vlees en de uien nog
lekker even mee in je bouillon. Giet dit bij het vlees doe de kruiden erbij en
eventueel de wijn en de port.
Laat dit lekker door en door gaar worden in de oven. Dit
duurt minimaal 2 uur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten