Wat
8 kleine
witlofstruikjes
1flinke teen knoflook
1flinke teen knoflook
Peper
zout klein scheutje balsamico
20 gram. Bloem
200 ml.Melk
20 gram Bakproduct
(olijfolie of roomboter, of dat gezonde spul uit een fles)
Parmenzaanse
kaas
Nootmuskaat.
HOE
Snijd de Knoflook fijn en bak deze even in een flinke koekenpan met wat olie of een ander bakproduct
Doe de witlofstruikjes er bij en bak deze zachtjes, draai ze af en toe om. Strooi er wat zout en peper overheen en als er wat
vocht uitgelopen is gooi er dan het scheutje Balsamico azijn bij (echt een
scheutje, theelepel). Doe een deksel op de pan en laat een kwartiertje zachtjes
sudderen. Mocht er te weinig vocht bij zitten doe er dan een scheutje warm
water bij. (niet te veel)
Maak in een steelpan wat bakproduct of roomboter heet en
roer hier de bloem door . Zodra de bloem gegaard is gooi je er de voorverwarmde
melk bij en maak je een bechamel saus. (goed roeren!!!) Breng de saus op smaak met
zout en peper en de nootmuskaat. Los hierin een flinke hoeveelheid versgeraspte
Parmenzaanse kaas in op.
Leg de witlof als ze bijna gaar is (even in prikken) in een
lage ovenschaal. Doe hierover de bechamel saus en rasp er eventueel nog wat
extra kaas over heen. De saus moet er niet te dik op liggen. Er mag best nog wat
van de witlof te zien zijn. 15 minuten in de oven op 180 graden.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een echte Hollandse
gehaktbal!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten