dinsdag 10 december 2013

Weer.......Lekkere kippendijtjes van Marga





Wat

1 kilo Kippendij
2 flinke theelepels gedroogde Tijm, of een handje vers als je dat hebt.

rasp van 1 citroen

grote ui
2 teentjes knoflook
1/2 blokje kippenbouillon
+/- 150 ml witte wijn
flinke scheut vloeibaar bakprodukt
flinke scheut olijfolie
zout en peper uit de molen

Hoe

Snijd de kippendijtjes in tweeën en meng met de tijm, citroenrasp, zout en peper.
Snipper de knoflook en bak deze in een flinke koekenpan aan. (niet te bruin laten worden).
Zet een flinke braadpan naast de koekenpan en laat hem alvast een beetje warm worden.
Bak de kippendijtjes mooi bruin aan beide kanten in de koekenpan en doe ze daarna over in de braadpan.
Bak daarna ook nog de gesnipperde ui en blus af met de witte wijn. Doe hierbij het halve bouillonblokje.
Giet dit over de kippendijtjes en vul de vloeistof aan met heet water als het vlees niet bijna helemaal onder staat.
Laat dit met de deksel erop lekker sudderen midden in de oven op 150 graden C. Het kan best wel een uur gebruiken. Het moet echt helemaal door en door gaar zijn. Na een uur nog even op de kookplaat met de deksel eraf zodat het kookvocht nog een beetje inkookt.

EETSMAKELIJK!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten