zondag 10 november 2013

Merel's heerlijke restje Rijst

Heerlijk als je rijst over hebt van de vorige dag en zin hebt in iets makkelijks.  Voor twee.

Wat


'Restje gekookte Rijst' voor 2
4 drumsticks
1 Prei
6 Peentjes
Kerrie
Chilipoeder
Knoflook
Zonnebloempitten
Zout en Peper
Zonnebloem olie
Limoen/Citroen -sap
Verse Koriander
Bouillon van Tuinkruiden

Hoe


Vul de pan met een paar eetlepels olie en bak hier de drumsticks in totdat het vlees dichtgeschroeid is en een gouden kleurtje heeft. Knijp de knoflook fijn en bak deze met de kip mee. Snijdt ondertussen de Prei in ringen en de wortels van boven naar onder in vieren (lange repen dus!). Strooi de chilipoeder, zout en kerrie (naar smaak) over het geheel en sprenkel de citroen of het limoensap over de kip. Doe ook de zonnebloempitten erbij.

Doe de gesneden groenten bij de kip zodat het de kip afdekt. Dek alles af met de rest rijst die je over hebt. Giet de bouillon van een half blokje over de rijst maar zorg dat het niet wegspoelt. De rijst moet het geheel blijven afdekken. Leg een paar takjes verse koriander op de rijst en dek de pan dan in zijn geheel af met een deksel of aluminiumfolie bij gebrek aan een deksel. Laat dit op laag vuur 25 minuten stoven.

Bij het opdienen nog een takje frisse koriander erbij en dan lekker eten!

Eetsmakelijk!

 

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten