zondag 10 november 2013

Merel's Tomatensoep met Ballen

Voor twee personen


Wat

Voor de Soep
2 grote tomaten
1 grote (of 2 kleine) paprika's
1 flinke Ui
Verse Oregano
2 Teentjes knoflook
Bouillon van Tuinkruiden
Peper en Zout
Blikje Tomatenpuree

Voor de Ballen
Verse Bladpeterselie
500Gr Rundergehakt
Broodkruimels of een beschuitje
Teentje Knoflook
Peper en Zout
1 Ei
Olijfolie

Garnering
Verse Basilicum of Peterselie
Zure room of Creme Fraiche

Hoe

 

De Soep

Snijd de tomaten en paprikas in grove stukken. Doe ze in een pan en vul deze met water tot de groenten minimaal 5 cm onder water staan. Doe hierbij een half bouillonblokje en breng dit aan de kook. Zet wanneer de groenten zacht zijn geworden het vuur uit en pureer het dan tot een zachte creme, doe hierbij het blikje tomaten puree. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het 2 minuten koken. Zet het vuur uit.

Breng op smaak met peper en zout naar behoefte. Voeg een handje verse oregano toe en laat de soep rusten.

 

 De Ballen

Gebruik 1 schaal voor alle ingredienten. 

Maak het Beschuit fijn en voeg de verse platte peterselie, de geperste knoflook, het gehakt, peper en zout toe. Meng dit tot het allemaal gelijk verdeelt is en doe dan het ei erbij. Meng het geheel opnieuw.

Neem een koekenpan en verhit hier een flinke hoeveelheid olijfolie in. Vorm ondertussen balletjes van het gehakt (zo groot of zo klein als je zelf lekker vindt) en bak ze in de olijfolie. Zorg dat het niet te hard gaat. Je wilt geen zwarte stukjes in de soep!

Als de balletjes klaar zijn schep je ze voorzichtig in de soep, je kunt er ook voor kiezen ze in de borden te doen en de soep er dan overheen te scheppen.

Maak het bord af door het te garneren met een schepje zure room of Creme Fraiche en een handjevol verse Basilicum. Als je bladpeterselie overhebt kun je dat ook gebruiken voor de garnering.

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten