zondag 29 september 2013

Marga's frisse citroenkip

Wat

350 gram Kippendij, (markt)
1 Citroen
1 Ui
3 teentjes Knoflook
1 eetlepel Ras el Hanout  (Turkse of Marokaanse winkel) 
1 flinke eetlepel honing, 
4 takjes verse munt of 1 ½ eetlepel gedroogde munt.
150 gram couscous. 
Olijfolie, zout, peper.

Hoe

Snijd de kip in stukken, rasp de citroen en doe de rasp bij de kip, voeg ook de honing toe en meng dit door elkaar met de Ras el Hanout. Snijd nu de ui in stukjes en snijd de knoflook fijn. Bak dit kort in olijfolie aan. Voeg dan de kip toe en bak kort op hoog vuur. (let op dat het niet verbrand i.v.m. honing) 

Als de kip een kleurtje heeft doe dan de munt erbij en wat peper en zout naar smaak. Ondertussen pers je een citroen uit. Doe het sap in een ovenschaal en doe hierbij dan de kip en de couscous. Giet er 150 ml water bij en laat even staan. Als de couscous al het water opgenomen heeft, kijk dan even of het niet te stijf is geworden. Als dat het geval is, doe er dan nog een beetje water bij.

De oven op 180 0 C. verwarmen en de kip in ca. 20 minuten gaar laten worden

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten