vrijdag 12 februari 2016

Marga's kruidige zuurkoolschotel

Wat

300 gram zuurkool naturel
400 gram rundergehakt
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 verpakking aardappelpuree 400 gram of zelfgemaakte aardappelpuree
1 eetlepel kerrie madras
2 flinke eetlepels rozijnen
3 bananen
een scheut zoete ketjap.
een scheut wok-olie


Hoe

Als je niet van erge zure zuurkool houdt spoel deze dan even af in een vergiet met koud water.
Als je verse puree maakt bereidt dat dan van te voren.
Snipper de ui en de knoflook en bak deze in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en wok dit rul. Wat zout toevoegen en de kerrie poeder en even doorbakken met de uien. Als laatste de rozijnen erdoor mengen.
Doe de zuurkool onderin een ovenschaal en doe daar de in plakjes gesneden bananen over.
Hierover het gehakt ui mengsel verdelen en daarover de ketjap schenken. Spoel je wok-pan even uit met een klein beetje water en giet dit over het gehakt en de zuurkool heen. 

Dit alles afdekken met de puree.
Zet het in een voorverwarmde oven (180 graden) en laat het er een klein uurtje in gaar en warm worden.

Deze hoeveelheid is genoeg voor zes personen.

eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten