vrijdag 26 februari 2016

Marga's zalig zuurvlees


Wat

voor 4 personen
500 gram rib-runderlappen in blokjes van 3 cm
300 ml azijn

300 ml water
3 blaadjes laurier

2 kruidnagels
2 grote uien, in halve ringen gesneden
3 teentjes knoflook
3 plakken ontbijtkoek

4 eetlepels appelstroop
3 eetlepels volkorenmeel 
1 theelepel zout + peper uit de molen
Olijfolie en een flinke klont roomboter

Hoe

Marineer het vlees 24 uur in de azijn, water, laurier, kruidnagels, zout en peper. 
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. 
Bewaar de marinade.


Meng het volkoren meel door het vlees.
Verhit de boter en de olie in een stoofpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin. Beter in kleine beetjes tegelijk!
Voeg vervolgens de uien toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn. 

Blus af met de marinade,

verkruimel de plakken ontbijtkoek  en roer ze door het vlees en laat al roerend binden tot een gladde saus. Roer de appelstroop door het vlees. Breng aan de kook en zet de pan zeker twee uur in de oven op ongeveer 150 graden en laat het vlees lekker gaar worden. Proef even of de verhouding zoet /zuur goed is. 

Eventueel nog wat azijn (te zoet) of appelstroop (te zuur) toevoegen. Naar smaak zout en peper toevoegen. (ik gebruik tegenwoordig Keltisch zout!) 
Serveer met krielaardappeltjes uit de oven, sugarsnaps en een frisse salade.


Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten