woensdag 27 juli 2016

Marga's Helpikheballeenmaaruienaardappelsenknoflookinhuis pasta



Wat

Voor twee personen:
2 kopjes macaroni (pijpjes)
1 niet te kruimige aardappel
2 sjalotten
2 flinke tenen knoflook
1 kopje geraspte kaas
2 theelepels zoete paprikapoeder
1 eetlepel gehakte platte peterselie
zeezout
1 flinke scheut olijfolie
1 klont roomboter (optioneel)


Hoe

Zet een flinke pan met water en zout op en kook de macaroni beetgaar.
Snipper de aardappel (echt zo fijn als een uitje) en snipper dan ook de uitjes en de knoflook.
Bak de aardappel in de olijfolie en eventueel de boter tot ze beginnen te kleuren.

(Tip van de kokkin: Als je je aardappels alleen in olie bakt, worden ze niet zo mooi bruin. Als je een beetje boter toevoegd al snel een knapperig korstje aan komt)
Voeg daarna de uitjes en de knoflook toe.
Wanneer de aardappelstukjes knapperig en de ui en de knoflook gaar zijn voeg je de kruiden toe en doe je er zout naar smaak bij.
Roer de macaroni en als laatste de kaas er door.

Lekker als lunch of bijgerecht.

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten