maandag 12 december 2016

Hans zalige zmeuige zuurkoolstamppotje

Wat

1 grote uit
teentje knoflook
handje rozijnen
2 bananen
2 theelepels kerrie
500 gram aardappels
250 gram zuurkool
zout, peper, nootmuskaat,
ongeveer een kopje melk
1 ei
flinke klont roomboter
bakolie of vloeibaar bak-product.


Hoe

Schil de aardappels en kook ze gaar in met een beetje zout. Pel de ui en de knoflook, snijdt ze fijn en bak ze aan in de olie of het bak-product tot ze glazig zijn. 
Voeg de in stukken gesneden banaan toe en laat even meebakken, ze moeten wel een beetje stevig blijven.
Voeg de kerrie en de rozijnen toe.
Stamp de aardappels tot puree en doe er de melk het (geklutste) ei en de roomboter door ( het moet lekker smeuig zijn). Rasp er lekker wat nootmuskaat over. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
Meng de zuurkool door het uien-banaanmengsel. Schep alles door de aardappelpuree.
Serveer met een lekkere rookworst.


eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten