donderdag 7 maart 2013

Marga's Risotto Funghi


Wat


250 gram risotto-rijst
Verpakking gemengde paddenstoelen
Verpakking gedroogde eekhoorntjesbrood (AH of C1000)
1 kleine uit
2 teentjes knoflook
Ongeveer 600 dl bouillon (ik gebruik paddenstoelen bouillonblokjes)
½ dl droge witte wijn
Verse tijm of oregano
Eventueel peterselie
Peper
150 gram geraspte Parmezaanse kaas.
olijfolie

Hoe


Zet de gedroogde eekhoorntjesbrood onder warm water. Snijdt de ui en de knoflook en bak deze glazig in olijfolie. Maak ondertussen de bouillon warm en zet deze bij je pan op een laag pitje.

Gooi de rijst bij de ui en knoflook en bak even mee tot ze helemaal glanst van de olie, het mag best even op hoog vuur met nog wat extra olie. Giet de wijn en gesneden gedroogde paddenstoelen bij de rijst. 

Doe het weekwater bij de bouillon. Gooi dit niet weg, dit is namelijk dé smaakmaker, vooral als je geen paddenstoelenbouillonblokjes hebt.

Daarna gooi je een flinke soeplepel bouillon bij de rijst en roert tot alles is opgenomen, ga zo voort tot de bouillon op is en de rijst gaar (ongeveer 20 min.)

Ondertussen snijdt je de gemengde paddenstoelen in kleine stukjes en bak je ze even aan in de olijfolie en/of rooomboter.

Als de rijst gaar is gooi je de aangebakken paddenstoelen en de oregano en peterselie erbij met de geraspte parmezaanse kaas.

Goed doorroeren, het mag een beetje papperig zijn. Groene salade erbij en een lekker witte wijn. 

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten