Wat
1 pompoen (Hokkaido)
1 blikje kokosmelk 400 ml
3 sjalotjes
3 tenen knoflook
1 flinke eetlepel
Milde Indiaase Currypasta. (Patak)
2 bouillonblokjes (kruiden of groente)
5 takjes verse koriander
1 rijpe Mango
Olie, water, peper, zout
Hoe
Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes. Schil de
uitjes en de knoflook en snijd in grove stukken.
Zet een flinke pan op en doe daar olie en de pompoen, ui en knoflook in en giet er nog wat olie overheen zodat alle stukken glanzen. Bak op een laag vuur zodat alles een beetje aan kleurt en zacht wordt.
Doe er de eetlepel Curry pasta bij en meng dit goed door elkaar. Nog even een beetje aanbakken en dan het blik kokosmelk en een ruime liter water erbij. Bouillonblokjes erin en dan een poosje op laag vuur laten garen.
Ondertussen de Mango schillen en in kleine blokjes snijden en de koriander fijn hakken. Als de pompoen zacht is pureer dan alles tot een fijne soep met een staafmixer of keukenmachine. Even proeven en dan eventueel wat zout en peper toevoegen. Voeg als laatste de Mango en de Koriander toe.
Heel even warmen (niet meer koken) en klaar is Kees!
Zet een flinke pan op en doe daar olie en de pompoen, ui en knoflook in en giet er nog wat olie overheen zodat alle stukken glanzen. Bak op een laag vuur zodat alles een beetje aan kleurt en zacht wordt.
Doe er de eetlepel Curry pasta bij en meng dit goed door elkaar. Nog even een beetje aanbakken en dan het blik kokosmelk en een ruime liter water erbij. Bouillonblokjes erin en dan een poosje op laag vuur laten garen.
Ondertussen de Mango schillen en in kleine blokjes snijden en de koriander fijn hakken. Als de pompoen zacht is pureer dan alles tot een fijne soep met een staafmixer of keukenmachine. Even proeven en dan eventueel wat zout en peper toevoegen. Voeg als laatste de Mango en de Koriander toe.
Heel even warmen (niet meer koken) en klaar is Kees!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten