maandag 1 april 2013

Marga's Pompoensoep met Mango

Wat

1 pompoen (Hokkaido)
1 blikje kokosmelk 400 ml
3  sjalotjes
3 tenen knoflook
1 flinke eetlepel  Milde Indiaase Currypasta. (Patak)
2 bouillonblokjes (kruiden of groente)
5 takjes verse koriander
1 rijpe Mango
Olie, water, peper, zout

Hoe

Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes. Schil de uitjes en de knoflook en snijd in grove stukken.  

Zet een flinke pan op en doe daar olie en de pompoen, ui en knoflook in en giet er nog wat olie overheen zodat alle stukken glanzen. Bak op een laag vuur zodat alles een beetje aan kleurt en zacht wordt. 

Doe er de eetlepel Curry pasta bij en meng dit goed door elkaar. Nog even een beetje aanbakken en dan het blik kokosmelk en een ruime liter water erbij. Bouillonblokjes erin en dan een poosje op laag vuur laten garen. 

Ondertussen de Mango schillen en in kleine blokjes snijden en de koriander fijn hakken. Als de pompoen zacht is pureer dan alles tot een fijne soep met een staafmixer of keukenmachine. Even proeven en dan eventueel wat zout en peper toevoegen. Voeg als laatste de Mango en de Koriander toe. 

Heel even warmen (niet meer koken) en klaar is Kees!

Eetsmakelijk!

 

Tip

Als je van pittig houdt kun je er nog wat echte Surinaamse Mango chutney (Pas op deze is echt heel heet!!!!) door doen. Patak currypasta is niet té,  maar wel een beetje pittig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten