Wat
2 Pastinaakwortels
Een flinke scheut olijfolie
1 bouillonblokje tuinkruiden
1 bouillonblokje kip
1 middelgrote ui in grove stukken
2 teentjes knoflook in stukjes
1 eetlepel goede gedroogde Italiaanse kruiden
1 snufje gedroogde spaanse peper (Pulbiberi
uit de Turkse keuken)
Verse groene tuinkruiden voor garnering
Zout en peper naar smaak
Hoe
Schil de pastinaken en snijdt ze in blokjes.
Verwarm de olijfolie in de soeppan en fruit de ui de pastinaak en de knoflook
tot ze kleuren. Voeg de bouillonblokjes toe en fruit nog even verder onder
voortdurend roeren.
Doe 1,5 liter water in de pan, voeg daarbij de kruiden en
laat alles koken totdat de pastinaak zacht is. Pureer met een staafmixer of in
de keukenmachine.
Voeg een snufje gedroogde spaanse peper toe en proef of er
zout en peper bij moet. Laat nog even warmen. Snijdt ondertussen verse groene
kruiden, bijvoorbeeld bieslook of peterselie, fijn.
Schenk in een kom en strooi er wat van de
verse kruiden over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten