maandag 1 april 2013

Marga's Pastinaaksoep voor de zaterdagmiddag



Wat 

2 Pastinaakwortels
Een flinke scheut olijfolie
1 bouillonblokje tuinkruiden
1 bouillonblokje kip
1 middelgrote ui in grove stukken
2 teentjes knoflook in stukjes
1 eetlepel goede gedroogde Italiaanse kruiden
1 snufje gedroogde spaanse peper (Pulbiberi uit de Turkse keuken)
Verse groene tuinkruiden voor garnering
Zout en peper naar smaak

 

Hoe 

Schil de pastinaken en snijdt ze in blokjes. 
Verwarm de olijfolie in de soeppan en fruit de ui de pastinaak en de knoflook tot ze kleuren. Voeg de bouillonblokjes toe en fruit nog even verder onder voortdurend roeren.
 
Doe 1,5 liter water in de pan, voeg daarbij de kruiden en laat alles koken totdat de pastinaak zacht is. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine.  
Voeg een snufje gedroogde spaanse peper toe en proef of er zout en peper bij moet. Laat nog even warmen. Snijdt ondertussen verse groene kruiden, bijvoorbeeld bieslook of peterselie, fijn.
 
Schenk in een kom en strooi er wat van de verse kruiden over.


Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten