maandag 1 april 2013

Merel's makkelijke ovenschotel

Wat

2 Aardappels p.p
2 Tros tomaatjes
100 gram rundergehakt p.p
1/2 Paprika p.p
Kofte kruiden of Turkse gehakt mix
2 Uien
2 teentjes knoflook
1 Pepertje
Oude of Belegen Kaas
Verse Koriander
Peper en zout naar smaak
(extra groenten naar smaak)

 

 Hoe

Schil de aardappels en kook deze totdat je ze kunt pureren. Snij de uitjes fijn en bak deze samen met de knoflook op een laag vuur in een flinke scheut olijfolie. Voeg peper en zout toe en dan het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout en de Koftekruiden. 

Snijd ondertussen de paprika en het pepertje klein en/of eventuele andere groeten die je in huis hebt. Doe deze bij het gehakt en laat dit even sudderen. Zet dan het vuur uit en roer de klein gesneden koriander erdoorheen.

Pureer de aardappelen met wat melk en peper en zout. Rasp de oude kaas en snijd de tomaat in fijne plakjes.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en schep de aardappelpuree erover heen. Verdeel de plakjes tomaten pansgewijs over de puree en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Zet dit nog zo'n 20 minuten in de oven (heteluchtoven op 200 graden)

Serveer dit met wat gemengde sla of stokbrood met kruidenboter.

Eetsmakelijk!

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten