Wat
500 gram Rundergehakt,
2 Bruine Boterhamen
1 ei
een paar eetlepels melk
1 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel mosterd
peper uit de molen
zout
Gebakken uitjes (Ik gebruik van die kant-en-klare uitjes die je vaak bij de nasie eet)
2 grote tenen knoflook
5 plakjes ontbijtspek
Grillpan of grillplaat (of als het echt nog eens warm weer wordt de BBQ)
Garnituur: Flinke witte bollen, ik heb ze bij de Turkse winkel gekocht. IJsbergsla, in plakjes gesneden tomaat, in ringen gesneden rode ui, plakjes augurk en een flinke plak Kaas.
Hoe
Scheur de boterhammen in kleine stukjes en doe er het ei bij
en de melk zodat het brood echt helemaal vochtig wordt. Voeg zo nodig nog wat
melk toe. Doe de kruiden erbij en de gebakken uitjes en het gehakt , zout en
peper naar smaak toevoegen. Vorm hiervan
+/- 5 flinke ballen die je een beetje plat drukt tot ze de vorm van een
hamburger hebben.
Maak ondertussen de grillpan lekker heet en bak hierin de
hamburgers. Als ze een mooi kleurtje hebben kun je ze in een kwartiertje garen
in de oven op 180 graden. Leg er een plakje spek op zodat dat in de oven lekker
knapperig wordt.
Opdienen met de broodjes die je van te voren even met
olijfolie ingesmeerd onder de grill hebt gelegd. De sla en tomaat met ui,
augurk en de plak kaas erbij en je kunt een mega broodje Hamburger bouwen en
eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten