maandag 6 mei 2013

Marga's Kruidige (Kip)pilav

Wat


500 gr. Winterpeen in halve plakjes,
2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 flinke theelepels Ras al Hanout (Marokaanse Winkel)
300 gr gemengde rijst (witte en wilde rijst)
twee handjes gedroogde abrikoos
500 ml Kippenbouillon
2 eetl. olijfolie,
een zakje gezouten cashew noten en/of een schaaltje gerookte kipfillet

Hoe


Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel in de olie en doe de knoflook erdoor. (3 min.) Doe de Ras el Hanout erbij en bak 1 minuut mee.
Voeg de rijst en de abrikozen toe en bak 2 min. mee. Schenk de hete bouillon erbij en breng aan de kook. Dek af met een deksel en kook gaar in ongeveer 16 min.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de gerookte kip en de cashewnoten.

ps. Als je vegetarisch eet is het ook heel lekker met alleen cashewnoten. En vervang de kippenbouillon voor b.v. tuinkruidenbouillon.

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten