Dessert: Aardbeien-Aalbessentrifle (voor 6 personen)
Wat
250gr. aardbeien
100gr. aalbessen
Citroensap
40gr. tafelsuiker
200ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
ongeveer 18 lange vingers
100gr. geblancheerde halve amandelen (eventueel nog een keer
in de lengte doorsnijden)
Hoe
Maak het fruit schoon. Doe het fruit in een grote kom en
besprenkel ze met citroensap. Voeg de suiker toe en roer goed
door, zodat de vruchten er rondom mee bedekt zijn. Laat 1 uur
staan.
Sla de slagroom stijf (niet al te stijf) en voeg
tijdens het kloppen beetje bij beetje de vanille suiker toe. Zet
de slagroom in de koelkast.
Breek de lange vingers in stukjes van ong. 3cm lang.
Doe de vruchten met al het sap over in een steelpan. Verwarm 5 min boven een laag vuur. Laat dan afkoelen. Maak laagjes in coupes of glazen: een laagje fruit, een
laagje lange vingers en een laagje slagroom. Eindig met slagroom.
Houd het hoofd en dessert koel tot het moment van serveren. Bestrooi met de
amandelen.
Tip: Je kan natuurlijk eindeloos variëren met fruit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten