zondag 22 september 2013

Gast-kokkin van de week: Pauline's Prima Trifle

Dessert: Aardbeien-Aalbessentrifle (voor 6 personen)

Wat

250gr. aardbeien
100gr. aalbessen
Citroensap   
40gr. tafelsuiker
200ml slagroom   
2 zakjes vanillesuiker
ongeveer 18 lange vingers
100gr. geblancheerde halve amandelen (eventueel nog een keer in de lengte doorsnijden)

Hoe

Maak het fruit schoon. Doe het fruit in een grote kom en besprenkel ze met citroensap. Voeg de suiker toe en roer goed door, zodat de vruchten er rondom mee bedekt zijn. Laat 1 uur staan.

Sla de slagroom stijf  (niet al te stijf) en voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de vanille suiker toe. Zet de slagroom in de koelkast.

Breek de lange vingers in stukjes van ong. 3cm lang.

Doe de vruchten met al het sap over in een steelpan. Verwarm 5 min boven een laag vuur. Laat dan afkoelen. Maak laagjes in coupes of glazen: een laagje fruit, een laagje lange vingers en een laagje slagroom. Eindig met slagroom.

Houd het hoofd en dessert koel tot het moment van serveren. Bestrooi met de amandelen.

Tip: Je kan natuurlijk eindeloos variëren met fruit

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten