donderdag 12 september 2013

Marga's vega Moussaka


Wat

2 Aubergines,
2 flinke aardappelen, 
4  tomaten,
1 ui
2 teentjes knoflook,
Verse tijm of oregano (gedroogd kan natuurlijk ook)
Plak feta
Flinke scheut Tomatenketchup
Handvol walnoten
2 geroosterde bruine boterhammen
Olijfolie
Peper en zout

Hoe

Snijdt de Aubergines  in niet te dikke plakken. Bak ze in olijfolie totdat ze mooi bruin zijn. Snijdt de aardappels in plakjes en kook ze 5 minuten. Daarna direct met koud water afspoelen.  Snipper de ui en de knoflook en snijdt de tomaten in stukjes. Verkruimel de feta en breek de noten in wat kleinere stukjes.


Bak de ui en de knoflook totdat de ui gaat kleuren. Doe dan de in stukjes gesneden tomaat en de tomatenketchup erbij en laat dit samen sudderen totdat de tomaten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. (Dus lekker proeven!!!!)


Vet een ovenschaal van ongeveer een 11/2 liter inhoud in met olijfolie en bekleed de bodem en de zijkanten met de schijfjes aardappel. Leg er een laag aubergine-plakjes in en strooi er wat van de verkruimelde Feta overheen. Dek dit weer af met een laag aubergine-plakjes en doe daarover het ui-tomaten mengsel. Dek dit weer af met de rest van de aubergine plakjes. Strooi hierover de  walnoten de feta en de in stukjes getrokken geroosterde boterhammen. Giet er olijfolie overheen.

Zet dit op 180 graden in een voorverwarmde over voor ongeveer 40 minuten (even in de gaten houden dat het niet té bruin wordt.)

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten