Wat
2 Aubergines,
2 flinke aardappelen,
4 tomaten,
1 ui
2 teentjes knoflook,
Verse tijm of oregano (gedroogd kan natuurlijk ook)
Plak feta
Flinke scheut Tomatenketchup
Handvol walnoten
2 geroosterde bruine boterhammen
Olijfolie
Peper en zout
Hoe
Snijdt de Aubergines in niet te dikke plakken. Bak ze in olijfolie
totdat ze mooi bruin zijn. Snijdt de aardappels in plakjes en kook ze 5
minuten. Daarna direct met koud water afspoelen. Snipper de ui en de knoflook en snijdt de
tomaten in stukjes. Verkruimel de feta en breek de noten in wat kleinere
stukjes.
Bak de ui en de knoflook totdat de ui gaat kleuren. Doe dan
de in stukjes gesneden tomaat en de tomatenketchup erbij en laat dit samen sudderen totdat de
tomaten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. (Dus lekker proeven!!!!)
Vet een ovenschaal van ongeveer een 11/2 liter inhoud in met
olijfolie en bekleed de bodem en de zijkanten met de schijfjes aardappel. Leg
er een laag aubergine-plakjes in en strooi er wat van de verkruimelde Feta
overheen. Dek dit weer af met een laag aubergine-plakjes en doe daarover het
ui-tomaten mengsel. Dek dit weer af met de rest van de aubergine plakjes.
Strooi hierover de walnoten de feta en
de in stukjes getrokken geroosterde boterhammen. Giet er olijfolie overheen.
Zet dit op 180 graden in een voorverwarmde over voor ongeveer 40 minuten (even in de gaten houden dat het niet té bruin wordt.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten