zondag 22 september 2013

Merel's fancy Latte-Machiato

Zelf een Latte-Machiato maken, net als in het restaurant!

Wat

Magere Melk
Redelijke sterke koffie of espresso koffie

Hoe

Zet de koffie. Reken op een klein kopje koffie per Latte-Machiato.
Neem een hoeveelheid melk en verhit deze in een steelpannetje. Klop de melk met een garde tot een zo fijn mogelijk schuim. Wanneer je magere melk gebruikt krijg je een mooi fijn schuim dat langer zal houden dan schuim van normale melk.

Laat de melk niet koken maar zet het vuur uit voor het kookpunt en giet de melk in een mooi glas.  Zorg dat het schuim tot net onder de rand komt. Houd een aantal lepels melk over in het pannetje.

Neem je koffiefilter en plaats dit op je glas. Giet de koffie op. Je kunt dit ook met voorgezette koffie doen. De truc is het om met een zo'n dun mogelijk straaltje de koffie door het schuim te gieten. Omdat de dichtheid van de koffie lager is blijft de koffie op de voorverwarmde melk liggen en het schuim bovenop de koffie.

Naar eigen inzicht kun je de achtergebleven melk nu nog iets verder opschuimen zodat je het koffiegaatje in het schuim kunt verstoppen.

Tip: Doe met een zeefje wat cacao op het schuim, pas wel op dat het niet te zwaar wordt want dan is je schuim weg!


Bonne Cafe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten