zondag 22 september 2013

Merel's Spicy Rice

Pittige rijst met nootjes en peper (voor vier personen)

Wat


4 kopjes Basmati rijst
2 handjes Zonnebloempitten
2 handjes Pijnboompitten
2 rode pepertjes
2 bosjes Bosuitjes
Peper
Zout
Koriander
Olijfolie met peper

Hoe


Kook de rijst en roast ondertussen de Zonnebloempitten en de Pijnboompitten. Snijd de bosuitjes. Tip: Knip ze, dit is makkelijker dan snijden; op deze manier kneus je ze niet.

Wanneer de rijst klaar is laat je deze even uitstomen. In een andere pan giet je wat van de olijf-peper olie en daar doe je de pepertjes en de beide soorten pitten in. Schep hier de rijst bij, voeg de koriander toe en Peper en Zout naar smaak. 

Bak de rijst samen met alle ingredieten een tijdje en zorg dat alles goed gemixt is. Zet het vuur uit, voeg dan de Bosuitjes toe, houd er een paar achter. Roer deze goed door de rijst heen.

Schep de rijst in een mooie schaal, strooi er nog wat bosuitjes overheen et voila!

Erg lekker met een gebraden kippetje en wat rucola of sperzieboontjes.

Tip: Wat Zwitserse strooikaas door de rijst heen geeft het net wat extra spice!


Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten